Wihlborgs byggstartar kontor i Hyllie

Illustration Walk the room

Wihlborgs byggstartar kontor i Hyllie

ANNONS

Annons
Annons

Wihlborgs sätter spaden i marken för nästa kontorsprojekt i Hyllie – Kvartetten, 16 000 m² kontorslokaler som ska ha fokus på människa och miljö.

Kvarteret utformas med flera fasader, alla med olika identiteter och utseenden som har anknytning till Öresundsregionen. De fyra fasaderna ska föra tankarna till bördiga åkrar, grönskan i parkernas stad Malmö såväl som Höganäskeramik och kalkstenen i Limhamn.

– Våra två tidigare kontorsprojekt i Hyllie, båda prisbelönta, är fullt uthyrda och med Kvartetten stärker vi vår närvaro i Hyllie ytterligare. Vi är övertygade om regionens, Malmös och Hyllies potential och genom att investera här bidrar vi aktivt till regionens tillväxt. I Kvartetten skapar vi nya, toppmoderna och inspirerande kontor som hjälper företag och organisationer att öka produktiviteten, bygga företagskultur och attrahera den bästa kompetensen, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Byggnaden, som har ritats av Krook & Tjäder, kommer att certifieras enligt både Miljöbyggnad Guld och WELL. Peab har fått uppdraget att bygga kontorsfastigheten till en kontraktssumma som uppgår till 365 miljoner svenska kronor.

– Vi är stolta över förtroendet att få bygga Kvartetten som har fokus på både människa och miljö, liksom dess omgivning. Den nya kontorsbyggnaden bidrar dessutom till Hyllies fortsatta utveckling, säger Bratislav Marjanovic, Regionchef Bygg Syd.

Kvartetten planeras stå klart för inflyttning våren 2023.

Illustration: Walk the room

Sponsrat innehåll från Bauroc

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.