White arkitekter vidare i kanadensisk landskapstävling

White arkitekter vidare i kanadensisk landskapstävling

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

White arkitekter är, tillsammans med en kanadensisk arkitektfirma och ett företag som specialiserat sig på ekosystemtjänster, en av tre finalister i en kanadensisk landskapstävling.

Tävlingen, som anordnas av Design Montreal, går ut på att hitta ett vinnande bidrag som utformar “en grön korridor” för att öka den biologiska mångfalden av flora och fauna i området Saint Laurent i Montréal som är hårt ansatt på grund av omgivande flygplats, köpcentrum och industrier. Bidraget ska även förbättra tillgängligheten till naturupplevelser för Montréalborna.

– I Nordamerika tar du bilen vart du än ska. Även om du ska ut och cykla i naturen cyklar du inte dit, du kör och hakar på cykeln på bilen. Därför var ett av tävlingens syfte att koppla samman flera naturområden så att du inte behöver köra emellan dem, utan istället kan ta dig runt på ett miljövänligt, mer lättillgängligt och vackert sätt, säger Marie-France Stendahl, arkitekt på Malmökontoret och uppdragsledare för tävlingsteamet från Whites sida.

Whites tävlingsbidrag görs i samarbete med den kanadensiska arkitektbyrån Provencher_Roy och Biofilia, ett företag specialiserat på ekosystemtjänster.

Den 5 april ska varje team göra en offentlig presentation av sitt tävlingsbidrag på plats i Montréal och i juni avgörs vem av de tre finalisterna som vinner tävlingen.

På bilden: Montréal
Foto: iStock

 

 

Sponsrat innehåll från Rockwool
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.