Vattenråd ska skydda grundvatten i norra Stockholmsåsen

Vattenråd ska skydda grundvatten i norra Stockholmsåsen

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Den 8 februari samlas politiker, tjänstemän och experter i Upplands Väsby för bildandet av ett grundvattenråd. Syftet är att verka för en god miljökvalitet i norra Stockholmsåsen och därmed förbereda för kommande generationers behov av vatten.

– Det känns positivt att vi med våra grannkommuner och andra parter kunnat samlas kring denna viktiga fråga. Nu kan vi ta ytterligare krafttag kring åtgärder för bättre vatten, inte bara för dagens medborgare utan även för framtidens medborgare, säger Mathias Bohman (S), kommunstyrelsens ordförande i Upplands Väsby kommun.

Målsättningen med bildandet av vattenrådet är att få ett helhetsperspektiv kring vattenfrågorna och därmed långsiktigt förbättra grundvattnets kvalitet och kvantitet, samt möjliggöra ett tidigt demokratiskt inflytande i hela vattenförvaltningsprocessen. Grundvattenrådet för Norra Stockholmsåsen bildas i samarbete mellan Norrvatten och kommunerna i Upplands Väsby, Sigtuna, Sollentuna och Solna. Övriga parter som deltagit i processen inför bildandet av rådet är Länsstyrelsen i Stockholm, Trafikverket och Sveriges Geologiska undersökning (SGU).

Annons

– Det är glädjande att vi i Upplands Väsby får stå värd för en så viktig händelse som bildandet av grundvattenrådet är. Det är helt i linje med hur vi prioriterar miljöarbetet i kommunen, säger Hillevi Engström, kommundirektör i Upplands Väsby kommun.

Stockholmsåsen går i nord-sydlig riktning genom Upplands Väsby kommun. Åsen utgör reservvattentäkt för norra Storstockholm och är utpekat som riksintresse för vattenförsörjning.

 

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.