ANNONS
Västsveriges smartaste fastighet utsedd

Västsveriges smartaste fastighet utsedd

annons
ANNONS

Kopparhuset på Kungsportsavenyn 31-35 i Göteborg utsågs förra veckan till Västsveriges smartaste fastighet på Fastighetsmässan.

Bakom priset står Fastighetsägarna och mässarrangören Easyfairs som vill ge uppmärksamhet till en fastighet som ligger i framkant med hållbarhetsfrågor.

Ny- och ombyggnationen av det Wallenstamägda Kopparhuset har enligt pressmeddelandet resulterat i en CO2-neutral fastighet. Geoenergi hämtas från ett 40-tal håll på 300 meters djup i berglagret under fastigheten till en energicentral för försörjning av värme och kyla. Geocentralen drivs av Wallenstams vindkraftsel och installationskonsulten Wikström har svarat för VVS-projekteringen från förstudie till detaljprojektering.

Prismotiveringen löd:
”Genom ett mycket ambitiöst miljö- och energiarbete har man lyckats uppnå minimal energiåtgång helt fri från CO2. Fastigheten har dessutom med sin spännande arkitektur och unika butiker bidragit till att skapa en modern och internationell känsla för stadskärnan i Göteborg.”

Foto: Peter Mjörk, Wallenstam

Sponsrat innehåll från KONE
ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.