Vacse utökar lån för BREEAM-certifierade kontor

Vacse utökar lån för BREEAM-certifierade kontor

ANNONS

Annons

Nordiska investeringsbanken och fastighetsbolaget Vacse har avtalat om ett lån på 235 miljoner kronor, utöver det tidigare lånet på 400 miljoner kronor, för finansiering av två nya BREEAM-certifierade kontorsbyggnader i Sverige.

Lånet med en löptid på tio år ska användas för att finansiera uppförandet respektive förvärvet av två kontorshus för flera hyresgäster, det ena i Jönköping och det andra i Sollentuna, norr om Stockholm. Byggnaderna är certifierade enligt nivå Excellent i standarden BREEAM-SE för miljövänliga byggnader.

Sollentunas nya tingshus, ”Färgskrapan”, har en total uthyrningsbar yta på ca 15 000 kvadratmeter och rymma flera hyresgäster. Byggnaden inrymmer förhandlingssalar för Attunda tingsrätt, säkerhetssalar samt lokaler som hyrs av Domstolsverket. En del av lokalerna i Färgskrapan uthyrs till andra hyresgäster. Byggnaden helt färdigställd och fullt uthyrd. Domstolsverket tillträdde sina lokaler i september 2020.

I Jönköping tillträdde Jordbruksverket och Skogsstyrelsen ett gemensamt huvudkontor i mars 2021 och Vacse tillträdde fastigheten den 1 april 2021. Den totala kontorsytan i byggnaden är ca 15 000 kvadratmeter.

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.