ANNONS
Trygghems bostadssatsning förverkligas i Mariefred

Trygghems bostadssatsning förverkligas i Mariefred

annons
ANNONS

Fastighetsbolaget TryggHem Bostads AB lanserar bostadskoncept Lilleby, utvecklat med utgångspunkt från ett antal av FN:s globala hållbarhetsmål.

Lilleby-konceptets hållbarhetsprofil har tagits fram av Trygghem i samarbete med ÅF. Arkitekt är Brunnberg & Forshed – Kjell Forshed ansvarar för Lillebys gestaltning och struktur och Urbio ansvarar för landskapsarkitekturen.

I fokus för konceptet står det hållbara boendet och en hållbar livsstil, som ska underlättas genom elbils- och cykelpool, matleveranscentral, källsortering och delningstjänster. Lilleby ska präglas av öppenhet, tillgänglighet och trygghet, uppger bolaget, liksom gemenskap som ska skapas genom att en mångfald av människor bor och möts i vardagen. Det möjliggörs bland annat genom att etablera en förskola alternativt ett seniorboende, gemensamma odlingslotter, ett allmänt hus och lekplatser utformade för både pojkar och flickor.

Byggstart 2020

Det första, av flera, bostadsområden som kommer att uppföras som ett Lilleby, ligger i Mariefred, där byggnation av ett hundratal påbörjas under 2020. Här planerar Trygghem för hyres- och bostadsrätter, fristående villor, radhus och flerfamiljshus samt fastigheter som ska inrymma olika typer av service.

– Med Lilleby vill vi ge människor en möjlighet att bo naturnära, bekvämt, tryggt men framförallt hållbart. Vi har ägnat lång tid att utveckla konceptet med fokus på hållbarhet både i själva byggprocessen men lika viktigt, även när Lilleby väl står klart. Den aktuella platsen i Mariefred är som en dröm och som skapad just för detta ändamål, säger Mikael Rosenberg, VD för TryggHem.

ANNONS
Annons
Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.