Systemair och Panasonic tar fram kombinerade lösningar i nytt samarbete

Systemair och Panasonic tar fram kombinerade lösningar i nytt samarbete

ANNONS

Annons

Panasonic Corporation och svenska Systemair, specialist inom ventilation och luftkonditioneringsteknik, har ingått ett strategiskt partnerskap för att utveckla integrerade Systemair-lösningar för den kommersiella sektorn och privatmarknaden.

Samarbetet kommer att innebära att man utnyttjar befintlig teknologi och expertis från båda parter för att ta fram nya produkter inom HVAC&R. I den första fasen kommer Panasonic att introducera en ny serie av värmepumpskylare som utrustats med Systemairs reversibla luftkylningsteknologi. Systemair och Panasonic samarbetar också nära varandra för att utveckla teknologi och funktioner som ska införlivas i applicerad kylvattenteknik. Syftet är att skapa ännu mer effektiva och miljövänliga värme- och kylarpumpar. Bolagen kommer genom det nya samarbetet även att integrera Systemairs kompetens inom ventilation med Panasonics värmepumpar för privatbostäder och kommersiella fastigheter samt styrteknik och anslutning.

– Vi är väldigt glada över detta partnerskap och möjligheterna att skapa nya, innovativa och sömlösa lösningar. Tillsammans siktar vi på att förbättra byggverksamheten, optimera energieffektivitet, minska våra utsläpp av koldioxid och energikostnader. Genom detta partnerskap kommer vi kunna erbjuda förbättrade lösningar som kommer ha en ledande roll i utvecklingen av framtida byggnader, säger Roland Kasper, VD för Systemair.

Toshiyuki Takagi, VD för Panasonic Corporation och Ordförande för Panasonic Air-Conditioner tillsammans med Gerald Engström, ordförande och grundare av Systemair, vid tillkännagivandet av partnerskapet under Climatization-mässan i Madrid, 26 februari 2019. Foto: Panasonic

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.