Swerock lanserar ballast med återvunnet material

Swerock lanserar ballast med återvunnet material

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Peabs dotterbolag Swerock lanserar varumärket ECO-Ballast. Råvarorna kommer bland annat att vara industriella biprodukter eller överskott från bygg- och anläggningsprojekt.

– Satsningen på ECO-Ballast gör vi dels för att nå våra egna miljömål, men också för att möta nya beställarkrav, säger Karl-Gunnar Karlsson, vd Swerock. Vi förlänger livslängden på det vi en gång har utvunnit, och skapar affärer på en växande marknad för återvunna material.

Under varumärket ECO-Ballast kommer Swerock att introducera produkter utvecklade för specifika bygg- och anläggningsändamål, t ex för tillverkning av asfalt och betong eller som konstruktionsmaterial. Råvarorna kan vara industriella biprodukter eller överskott från bygg- och anläggningsprojekt, såsom schaktmassor eller entreprenadberg från tunnelsprängningar. Ett exempel är ECOBallast gjord av slagg från tillverkning av stållegering.

ECO-Ballast utgörs av minst 50 procent återvunna råvaror, uppger bolaget i ett pressmeddelande. Swerock menar att många av produkterna i den nya satsningen kommer att helt bestå av återvunna råvaror, men påpekar att en viss inblandning av jungfrulig ballast ibland kan ge det bästa resultatet. Eftersom tillgången på råvaror för återvinning kommer att variera över tid och geografiskt kan även utbudet av ECO-Ballast göra det, uppger företaget.

– I Swerock finns styrkan att hantera hela värdekedjan, från utvinning till återvinning, säger Karl-Gunnar Karlsson. Det ger oss förmåga att skapa flexibla och konkurrenskraftiga lösningar. Med lanseringen av ECO-Ballast står vi väl rustade att uppfylla kundernas och samhällets förväntningar – idag och i framtiden.

Sponsrat innehåll från Swisspearl
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.