Swede Energy bygger solcellsanläggning åt Matsmart

Swede Energy bygger solcellsanläggning åt Matsmart

ANNONS

Annons

E-handlaren Matsmart ska få en solcellsanläggning på sitt nya centrallager. Soltechs dotterbolag Swede Energy ska uppföra den totalt 3 000 m2 stora solcellsanläggningen på fastighetens tak.

– Det här är ett mycket roligt projekt för oss. Matsmart är en spännande e-handlare i framkant som inser värdet i att sätta hållbarhet i första rummet när deras nya centrallager ska byggas. Det kommer att bli en häftig fastighet och Swede Energy stolta över att ha fått uppdraget att täcka taket med solpaneler som ska förse den dagliga verksamheten med grön energi direkt från solen, säger Christoffer Caesar, vd på Swede Energy.

Den nya logistikfastigheten på totalt 24 000 m2 ska uppföras i Örebro och väntas stå färdig våren 2022. Det är logistikfastighetsutvecklaren Infrahubs AB som bygger och förvaltar det nya ehandelslagret åt Matsmart och som har gett Swede Energy uppdraget att uppföra solcellsanläggningen.

Rendering: InfraHubs

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.