Sweco stärker upp digitalt erbjudande med uppköp av IT-bolag

Ann-Louise Lökholm Klasson. Foto: Anna W Thorbjörnsson

Sweco stärker upp digitalt erbjudande med uppköp av IT-bolag

ANNONS

Annons

Sweco har tecknat avtal om att förvärva svenska konsultbolaget AdviceU, specialiserad på metodik och ledning inom IT-förnyelse.

AdviceU grundades 2008 och består av 27 medarbetare i Umeå, Örnsköldsvik, Stockholm, Sundsvall och Göteborg.

– Det är med stor glädje vi välkomnar AdviceU till oss. Tillsammans blir vi ännu starkare inom digitalisering och kan erbjuda våra kunder ett helhetserbjudande som inkluderar datasäkerhet och seniora digitaliseringsledare. Det här är ett steg på vägen att vidareutveckla vår verksamhet och går hand i hand med den tillväxtresa vi befinner oss i, säger Christina Skogster Stange, divisionschef för Digital Services inom Sweco Sverige.

– Att bli en del av Sweco är en viktig utveckling för oss och vi ser stora möjligheter för våra kunder och medarbetare. Vi delar gemensamma värderingar och arbetar båda med digital förnyelse. Med Swecos plattform kommer vi kunna hjälpa våra kunder på ett än mer kraftfullt sätt, säger Petter Ulander, vd för AdviceU.

– Vi befinner oss mitt i en informationsrevolution och avancerade IT-lösningar spelar en allt viktigare roll i utformningen av morgondagens hållbara städer och samhällen. Med AdviceU stärker vi vår kompetens inom lednings- och verksamhetsutveckling med fokus på IT och leder våra kunder genom hela deras digitaliseringsresa, från tidiga skeden till förvaltning. Swecos verksamhet inom digitalisering tillhör idag Sveriges mest innovativa inom IT, datahantering, rådgivning och digital kommunikation, säger Ann-Louise Lökholm Klasson, vd för Sweco Sverige.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.