Sweco rekryterar forsknings- och innovationsstrateg för arkitektur

Sweco rekryterar forsknings- och innovationsstrateg för arkitektur

ANNONS

Annons

Charlie Gullström, arkitekt och forskare inom smarta hållbara städer, har rekryterats till Sweco Architects för att stärka Swecos möjligheter att driva projekt för omställningen till en cirkulär ekonomi.

– Vi arkitekter har en helhetssyn som är en tillgång för att lösa klimatutmaningarna i samhället. Det behövs ett nytänkande kring hur vi utformar våra städer. Kunskapen finns redan i vårt företag och nu ska vi främja vår innovationskultur med rekryteringen av Charlie Gullström. Vi vill öka takten för de åtaganden som klimatmålen innebär och skapa arkitektur i linje med det hållbara samhället, säger Ulla Bergström, chef för Sweco Architects.

Charlie Gullström är arkitekt och forskare med lång erfarenhet av samverkansprojekt inom digitalisering och klimatomställning. Hon har en bakgrund från RISE och KTH och hade en nyckelroll i uppbyggnaden av Viable Cities, det strategiska innovationsprogrammet för smarta hållbara städer.

– Jag ser en fantastisk möjlighet för Sweco att stärka upp arbetet med de städer som vill bli klimatneutrala 2030. Sweco har arkitekter, planerare, hållbarhetsexperter och forskare som kan leda förändringsprojekt i tät dialog med industrin och kommunerna. Tillsammans med andra aktörer kan vi bygga en stark grön ekonomi i Europas städer post-corona, säger Charlie Gullström.

Charlie tillträdde tjänsten som Forsknings- och innovationsstrateg för arkitektur på Sweco Architects den 1 mars.

 

 

Sponsrat innehåll från Bygma

ANNONS

Annons

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.