• lördag , 13 juli 2024


Över 100 nya hållbara byggprojekt till ett värde över 22 miljarder planeras

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]

Sverige Bygger byggprojekt

Över 100 nya hållbara byggprojekt till ett värde över 22 miljarder planeras byggstarta inom 24 månader

I landets största projektdatabas och mest omfattande bevakning av projektmarknaden finns just nu över 100 planerade byggprojekt, med uppskattad byggstart inom 24 månader, som är tänkta att bli miljöcertifierade. Den sammanlagda byggkostnaden för dessa hållbara byggprojekt är över 22 miljarder. Dessutom har det redan byggstartat nästan lika många hållbara byggprojekt det första dryga halvåret 2017, till ett värde av ca 14 miljarder.

“I vår omfattande bevakning av projektmarknaden har vi sedan en tid tillbaka märkt upp vilka projekt som det planeras någon form av miljöcertifiering på och vi kan se ett ökat intresse för den typen av byggande”, säger Peter Åhs, marknadschef på Sverige Bygger.

“Hållbart byggande känns mer och mer som ekologisk mat, något som fler och fler kommer att bry sig om och som konsumenter kommer att efterfråga i allt högre utsträckning. Även om det snart i viss mån kanske blir en ren hygienfaktor att bygga hållbart tror jag ändå att många, precis som då det gäller ekologisk mat, är beredda att betala lite extra för det.”

“För de företag som utvecklar byggmaterial och lösningar för hållbart byggande gäller det att snabba på med produktutvecklingen och även lyckas sprida informationen till relevanta beslutsfattare hos byggherrar, arkitekter, konstruktörer, byggare och installatörer med flera. Där finns en stor potential att ta marknadsandelar nu, inte minst då många byggherrar vill bygga hållbart och redan planerar att bygga hållbart”, fortsätter Peter.

“Vi har själva hjälpt ett antal aktörer att lansera hållbara koncept, lösningar och produkter mycket framgångsrikt och då verkligen fått en insikt i vilket intresse som finns för hållbart byggande. Förutom att vi har koll på själva projekten och kan informera våra kunder om vilka projekt som planeras, projekteras och ska upphandlas etc. så tar fler och fler företags sälj- och marknadsorganisationer också hjälp av oss då det gäller att sprida information och påverka beslutsfattare på planerade byggprojekt. Det kan handla om en mix av riktade insatser via digitala och fysiska utskick, kompletterande undersökningar, enkäter, inbjudningar till mässor, bokningar till seminarium eller utbildningar samt bokning av rena möten för vår kunds säljkår.”

“Sverige Bygger har haft en lysande utveckling, inte minst under 2016 och första halvåret 2017, så man kan säga att vår egen verksamhet också gynnas att ett ökat hållbart byggande i takt med att vi får fler och fler uppdrag av branschens aktörer som behöver hjälp att ha koll på marknaden, ta fram rätt beslutsstöd och göra rätt sälj- och marknadsinsatser”, avslutar Peter.

Vill du veta mer om just planerade hållbara byggprojekt kan du kontakta oss för att få prova vår tjänst utan kostnad, boka en demonstration och/eller få ett smakprov med kommande byggprojekt. Läs mer och kontakta oss på http://www.sverigebygger.se/

PS. Du kan även själv leta dig fram till aktuella byggprojekt här och planerade byggen här

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

[the_ad_placement id="bottom-panorama-banner-nr-03"]
[the_ad_placement id="shortcode"]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

Sverige Bygger