Sverige-lansering av Building X på Stockholm Smart City Conference & Expo 

The Kings Cross tunnel empty

Sverige-lansering av Building X på Stockholm Smart City Conference & Expo 

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

På Stockholm Smart City Expo den 3–4 maj finns möjlighet att ta del av den första Svenska demon av Building X, en öppen, interoperabel och helt molnbaserad plattform för smarta byggnader. Målgruppen är fastighetsägare som siktar mot att nå både affärs- och hållbarhetsmål. Välkommen till monter D22.

Building X erbjuder modulära, AI-baserade applikationer med inbyggd cybersäkerhet, där fokus ligger på att stödja fastighetsägare i att nå både affärs- och hållbarhetsmål.   Användarna ges möjlighet att digitalisera och tillgängliggöra sin byggnadsdata utifrån många olika källor, discipliner och system på en enda plattform. Detta möjliggör en sömlös användarupplevelse och integrering av befintlig system, inklusive tredjepartsapplikationer, genom leverantörsoberoende anslutningar och öppna applikationsprogrammeringsgränssnitt (API).

Utveckling genom samarbete

– Tack vare öppenhet och molnteknik underlättar Building X för utveckling tillsammans med våra kunder och partners för att hantera utmaningar snabbare. Det innebär att en digital transformation kan uppnås enklare, snabbare och i stor skala. Vi ser fram emot att få berätta mer när du kommer förbi oss på mässan, säger Andreas Finnstedt, Country Director, Siemens Smart Infrastructure i Sverige.

Building X-applikationerna är utformade för att vara modulära och på ett flexibelt sätt möta fastighetsägares behov. Förutom möjligheter till gemensam utveckling av kompletterande funktionaliteter kan användarna redan idag välja mellan flera färdiga applikationer.

Värdeskapande applikationer

Vid lanseringen av Building X innehåller erbjudandet följande tre applikationer, fler kommer att läggas till den växande portföljen av värdeskapande applikationer framåt:

Energy Manager spårar energiförbrukning, kostnader och CO2-avtryck för en byggnad eller byggnadsflotta och möjliggör tidiga korrigerande åtgärder utifrån datadriven beslutsfattning.
Operations Manager styr och övervakar byggnadsutrustning på distans utifrån ett portföljperspektiv.
Security Manager styr och underhåller säkerhetssystem med enhetliga och automatiserade arbetsflöden.
Building X är det första erbjudandet från Siemens Smart Infrastructure som bygger på designprinciperna för Siemens Xcelerator, en öppen digital affärsplattform som lanserats för att påskynda digital transformation och värdeskapande inom industri, transport, nät och byggnader.

Sponsrat innehåll från Fristads
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.