Svensk innovation kan bidra till återuppbyggnaden av Ukraina

Svensk innovation kan bidra till återuppbyggnaden av Ukraina

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Under mässan Rebuild Ukraine i Warszawa visade C3C Engineering upp sina världsledande, hållbara bygglösningar – och möttes av stort intresse från internationella aktörer. Företagets modulära byggsystem har potential att spela en viktig roll i återuppbyggnaden av Ukraina, där behoven är enorma efter krigets förödelse.

– Det handlar inte bara om byggnader – det handlar om framtiden, säger Tobias Runbjörk, ansvarig för affärs- och teknisk utveckling på C3C. Vi träffade allt från kommunala beslutsfattare till globala investerare och lokala entreprenörer, och vi har redan konkreta projekt i sikte. Det här är början på något stort.

Unika lösningar

Mässan, som samlade ledande organisationer från hela världen, syftade till att adressera tre nyckelfrågor: säkerhet, återuppbyggnad och energiförsörjning i Ukraina. C3C deltog i den svenska paviljongen, som organiserades av Forever Sustainable, och presenterade sina unika lösningar under parollen Made in Småland. Sveriges ambassadör i Polen, Andreas von Beckerath, öppnade mässan och underströk vikten av svensk innovation i återuppbyggnadsarbetet.

Gripande möten – och konkreta möjligheter

Under mässan blev det tydligt att C3C lösningar kan vara betydelsefulla i att möta Ukrainas akuta behov, särskilt inom samhällsskydd och beredskap. Företaget, som beskriver sig själva som “kanske världens mest hållbara byggföretag,” erbjuder både hårdvara och mjukvara för hållbart byggande med minimal miljöpåverkan.

– Det var gripande att möta ukrainare som delade sina historier om krigets förödelse. Att få möjligheten att göra en verklig skillnad – samtidigt som vi kan expandera vår verksamhet i både Polen och Ukraina – är något vi verkligen brinner för, säger Tobias Runbjörk.

Nästa steg mot Ukraina

C3C planerar nu uppföljande möten med aktörer i både Sverige och Ukraina för att konkretisera samarbeten och identifiera specifika projekt. Redan nu diskuteras lösningar för skyddade byggnader och annan kritisk infrastruktur.

– Vi står redo att bidra, både med innovativa bygglösningar och med en stark vilja att stötta de samhällen som behöver oss mest, avslutar Tobias.

Med sin världsledande teknologi och starka fokus på hållbarhet hoppas C3C inte bara bidra till att bygga upp Ukraina – utan också att skapa en framtid där byggande är både effektivt och miljövänligt.

Sponsrat innehåll från Swisspearl
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.