SPP Fastigheter bäst i Europa på hållbarhet

Annons

GRESB har i sin årliga och globala utvärdering rankat SPP Fastigheter och förvaltningsbolaget Storebrand Fastigheter som bäst i Europa på hållbarhet inom kategorin Diversified.

Global Real Estate Sustainability Benchmark, är en global branschorganisation inom reala tillgångar som utvärderar och rankar fastighetsportföljer utifrån ett hållbarhetsperspektiv.

GRESB utvärderar årligen fastighetsbolag och fastighetsfonder utifrån ett hållbarhetsperspektiv. I årets utvärdering deltog cirka 900 bolag världen över och SPP Fastigheter tog hem den europeiska förstaplatsen i kategorin Diversified och blev Sector LeaderPortföljen tilldelas även återigen fem stjärnor och får GRESBs högsta betyg “Green Star 2018”.

– Det är så klart oerhört glädjande för hela teamet. Hållbarhet är viktigt för oss som koncern och genomsyrar allt vi gör. Under uppbyggnaden av portföljen har hållbarhet haft en både självklar och hög prioritet. Att få en så fin placering i GRESBs utvärdering är därför ett välkommet kvitto på att vi är på rätt spår, säger Henrik Svensson, Hållbarhetsansvarig på förvaltningsbolaget Storebrand Fastigheter.

Annons

Relaterade artiklar