Soltech bygger Nordens största solcellsanläggning på tak

Soltech bygger Nordens största solcellsanläggning på tak

ANNONS

Annons

Soltech Energys dotterbolag, Swede Energy, har ingått avtal för det som blir Nordens största takplacerade solcellsanläggning, både sett till area och effekt.

Anläggningen ska uppföras på InfraHubs logistikfastighet i Norrköping. Totalt kommer den nya installationen att mäta 65 000 kvm och med en effekt på hela 6,5 MWp blir den störst i både Sverige och Norden. Anläggningen kommer att utgöra en yta som motsvarat drygt 12 fullstora fotbollsplaner.

Tidigare i år fick Swede Energy en order från Infrahubs på att bygga en solcellsanläggning på en av bolagets fastigheter i Örebro där Matsmart är hyresgäst.

– Att få uppföra ytterligare en anläggning med Infrahubs är mycket hedersamt för Swede Energy och att dessutom få bygga det som blir Nordens största takplacerade solcellsanläggning är givetvis ett styrkebesked. Anläggningar som denna gör skillnad på riktigt i den gröna omställningen och vi är glada över att återigen öka andelen solenergi i Sverige tillsammans med InfraHubs, säger Christoffer Caesar, vd på Swede Energy.

– Vi är stolta över att vi nu landat vårt största solcellsprojekt. Gröna energilösningar spelar en nyckelroll i vår ambition att utveckla smarta och hållbara logistikfastigheter som främjar både våra hyresgäster och miljön. Att det dessutom blir Nordens största är extra roligt och vi ser fram emot göra detta tillsammans med Swede Energy, säger Andreas Ekberg, Operativ Chef på Infrahubs.

Sponsrat innehåll från Cembrit

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.