ANNONS
Sollentunahem tilldelas Egain Sustainable City Award
Lars-Göran Andersson, Johan Stranneryd & Filip Egeborg, Sollentunahem

Sollentunahem tilldelas Egain Sustainable City Award

annons
ANNONS

Det kommunala bostadsbolaget Sollentunahem har tilldelats Egain Sustainable City Award, en utmärkelse som delas ut av bolaget Egain.

Utmärkelsen delas ut till en fastighetsägare (privat, allmännyttig eller Brf) som på något sätt genom sina fastigheter bidragit till en mer hållbar värld. Som pris planterar Egain 50 träd i vinnarens namn och överlämnar ett diplom som bevis på ett framgångsrikt arbete.

Det är Sollentunahems arbete med såväl allmännyttans Skåneinitiativet och Klimatinitiativet samt en energiplan för Sollentuna kommun som gör att bolaget uppmärksammas med utmärkelsen.

“Sollentunahem AB har med goda resultat medverkat i Sveriges Allmännyttas Skåneinitiativ och dessutom antagit utmaningen med det efterföljande Klimatinitiativet i samma anda. Sollentunahem AB fortsätter att driva samhällsutvecklingen och bidrar som viktig kravställare i skapandet av Sollentuna Kommuns nya energiplan. Man nöjer sig inte med Sveriges övergripande mål om noll nettoutsläpp av växthusgaser till år 2045. Denna höga ambitionsnivå både historiskt, idag och i framtiden gör att Sollentunahem AB på ett föredömligt sätt bidrar till en mer hållbar stad,” lyder motiveringen.

– Sollentunahem har sedan vi gick med i Sveriges Allmännyttas upprop Skåneinitiativet försökt ta vår del av ansvaret för en minskad klimatpåverkan. Vi fortsätter nu detta arbete genom att delta i fortsättningen på Skåneinitiativet – Klimatinitiativet samt att vi är en aktör i Sollentuna kommuns arbete med att ta fram en energiplan som ska säkerställa vår energiförsörjning samt tydliggöra vad som krävs för att uppnå de energi och klimatmål som är beslutade nationell samt för vår kommun. Det är nödvändigt att vi alla arbetar tillsammans mellan kommun, bostadsbolag, leverantörer och fram för allt våra kommunmedborgare om vi skall kunna skapa en värld där våra efterkommande kan ha en bra framtid, säger Lars-Göran Andersson, driftchef på Sollentunahem.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.