Solcellsdrivet växthus blev vinnare i studenttävling

Solcellsdrivet växthus blev vinnare i studenttävling

Ett energismart växthus som drivs av solceller och ökar produktionen av grödor blev det vinnande bidraget i Schneider Electrics internationella studenttävling Go Green in the City.

Det är studenter vid Pan African University Institute of Water and Energy Sciences i Algeriet som ligger bakom förslaget. Zvirevo Chisadza och Tariro Cynthia Mutsindikwa har utvecklat ett så kallat fotovoltaik-system för växthus, som genererar energi med hjälp av solceller. Växthuset genererar hållbar energi utan att vara anslutet till elnätet, vilket ökar produktionen av grödor och därmed kan bidra i kampen mot svält.

– Vi ser fram emot att jobba med Schneider Electric för att ta vårt koncept till hela världen. Vi tror på den potential eldrivna organiska växthus har för att minska hungersnöden i världen på ett hållbart sätt, säger vinnarna Zvirevo Chisadza och Tariro Cynthia Mutsindikwa.

Totalt deltog 24 000 studenter från hela världen i Schneider Electrics internationella studenttävling Go Green in the City, vars syfte är att ta fram innovativa och energieffektiva lösningar för smarta städer.

– Alla bidrag i år var av utmärkt kvalitet, speciellt finalisternas. Det visar att unga personer med sin passion och sina visioner kommer att förändra vårt sätt att leva och göra affärer, för en hållbar framtid. Det vinnande laget har visat hur deras vision kan bli verklighet, säger Olivier Blum, Chief Human Resources Officer på Schneider Electric.

Relaterade artiklar

Leave A Comment