Södra implementerar emballagelösning med återvunnet material

Södra implementerar emballagelösning med återvunnet material

ANNONS

Annons

Implementeringen av Loop-emballage, speciellt gjord för skogsindustrin med 30 procent återvunnet material, resulterar i ett 23 procent lägre koldioxidavtryck jämfört med emballage baserat på nyproducerat material.

Från och med september i år har Södra använt Trioworld Loop-emballaget, som består av minst 30 procent återvunnet material, för sina produkter. Den nya emballagelösningen baserad på återvunnet material, bygger på ett samarbete mellan Trioworld och Södra. Materialet innehåller minst 30 procent återvunnen konsumentplast, också kallat Post-Consumer Recycled (PCR) Plastics. Det är tidigare använd plast som återvunnits.

– Med det nya emballaget säkerställer vi en hög leveranskvalitet till våra kunder och tar samtidigt ett nytt steg mot en mer cirkulär verksamhet med lägre utsläpp. Detta är en utveckling som vi kommer att fortsätta driva framåt. I frågan om hållbarhet finns inget målsnöre att passera och vi arbetar ständigt för att vara marknadsledande och utveckla våra processer. Trioworld Loop-emballaget hjälper Södra och våra kunder att bidra till en hållbar klimatomställning, säger Andreas Jonasson, marknadschef på Södra Wood.

 

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.