Smarta termostater mer kostnadseffektiva

Smarta termostater mer kostnadseffektiva

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

En ny rapport från Gemserv visar att smarta termostater är tio gånger mer kostnadseffektiva vid sänkning av värmekostnaden jämfört med andra föreslagna metoder.

Rapporten, kvalitetsgranskad av doktor Tim Forman, professor i hållbarhet vid universitetet i Cambridge, tittar närmare på olika arketyper av bostadsbestånd i hela Europa och de vanligaste åtgärderna för att minska koldioxidutsläppen. Rapporten ägnar särskild uppmärksamhet åt produktkostnader och installationskostnader, minskat koldioxidutsläpp samt kostnaden för konsumenter som sparas årligen på energiräkningar.

Annons

Rapporten jämför smarta termostater mot andra metoder för att minska koldioxidutsläpp från bostäder såsom att montera solpaneler, installera värmepumpar eller lägga till isolering. I alla typer av hus och med alla metoder för att minska koldioxidutsläppen var smarta termostater de mest kostnadseffektiva för att spara både pengar och energi. Baserat på ett typiskt radhus med tre sovrum med en värmekostnad på 40 800 kronor per år, sparar hushållen i genomsnitt 8 976 kronor per år med en smart termostat.

– Intelligent uppvärmning som ger låga koldioxidutsläpp, förnybar elproduktion och uppgraderingar av isolering kommer alla att spela en nyckelroll i att minska hushållens koldioxidutsläpp. Denna rapport visar dock att smarta termostater ger konsekvent ekonomisk avkastning, samtidigt som de minskar koldioxidutsläpp. Detta är unikt bland de fyra tekniker vi har analyserat, säger Christopher Lewis, ekonomisk analytiker på Gemserv.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.