Slättö investerar i gröna bostäder i Finland

Illustration: Peab

Slättö investerar i gröna bostäder i Finland

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Slättö och Peab etablerar ett JV-bolag avseende utveckling och förvaltning av nyproducerade gröna bostadsfastigheter i Finland.

Slättö etablerar genom affären sin första bostadsinvestering i Finland. JV-bolaget kommer att ägas till lika delar av Slättö Core Plus AB (“Slättö”) och Peab AB (“Peab”) och parterna har en gemensam ambition att växa portföljen med fokus på större städer i Finland.

Det initiala förvärvet består av två bostadsprojekt i Vanda respektive Åbo om sammanlagt 178 lägenheter samt 705 kvm kommersiell area. Tillträde beräknas ske i slutet av 2023. Samtliga fastigheter byggs av Peab och kommer att miljöcertifieras.

Annons

– Vi ser affären som en utmärkt möjlighet att accelerera vår satsning i Finland. Att etablera ett strategiskt JV med en skicklig projektutvecklare är helt i linje med vår strategi avseende hur vi vill fortsätta växa geografiskt utanför Sverige inom segmentet gröna bostadsfastigheter, kommenterar Christian Bratt, affärsområdeschef bostad på Slättö.

– Det är fint att börja samarbete med Slättö också i Finland. De här projekten som nu ska genomföras är även viktiga för Peab i Finland avseende miljöcertifierade bostadsprojekt, säger Juha-Pekka Eskola, affärsenhetschef Peab projektutveckling Finland.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.