ANNONS
Skeppsviken blir entreprenör när Universeum byggs ut

Skeppsviken blir entreprenör när Universeum byggs ut

annons
ANNONS

Universeum är nu ett steg närmare sin planerade om- och tillbyggnad genom valet av Skeppsviken som entreprenör. Nu återstår bygglov och de sista miljonerna i finansiering för att hela byggplanen ska kunna genomföras med start i september 2020.

Genom att storsatsa på digitalisering, stärka sitt fokus på hållbar utveckling och skapa nytt innehåll inom teknik och matematik ska Universeum bli en än mer kraftfull arena för utbildning och folkbildning.

– Vårt arbete och uppdrag är viktigare än någonsin. Det som händer i världen nu visar att kunskap och innovationsförmåga är avgörande för att klara en kris. När coronapandemin är över har vi andra globala utmaningar att möta. Med de satsningar vi nu gör kommer vi ha än bättre möjligheter att skapa handlingskraft runt Agenda 2030, konstaterar Carina Halvord, VD på Universeum.

Den planerade om- och tillbyggnaden innebär cirka 4 000 fler kvadratmeter för bland annat nya kunskapsupplevelser, ombyggd foajé, ny restaurang och fler hissar för bättre flöden. Det blir Skeppsviken Bygg i Göteborg som får totalentreprenaden.

– Det är ett spännande och utmanande projekt. Både utförandet och det geografiska läget kräver en noggrann och strukturerad planering. Vi engageras av projekt som ligger i framkant, både byggnadstekniskt och ur ett hållbarhetsperspektiv. Det här bygget har så många dimensioner och vi är väldigt stolta över att vara en del av det, säger Davor Sinik, VD på Skeppsviken.

Universeum får en ny dom i trä, ritat av Gert Wingårdh. Den sfäriska domen kommer bestå av av 6 meter långa och 8 meter höga trekantiga facetter, och tillsammans med den inbyggda takterrassen som ska husera världens första publika visualiseringslabb.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.