Skanska startar nästa etapp av kontorssatsningen i Hammarby Sjöstad

Skanska startar nästa etapp av kontorssatsningen i Hammarby Sjöstad

ANNONS

Annons

Skanska investerar cirka 390 miljoner kronor i första etappen av kontorsfastigheten Sthlm 02 i Hammarby Sjöstad, Stockholm, en del av Skanskas satsning Sthlm New Creative Business Spaces.

Området kommer att bestå av sju kontorsbyggnader, varav den femte nu påbörjas, och utgöra arbetsplats för fler än 8 000 människor. Först ut i projektet var de två kontorshusen Sthlm Seaside och Sthlm 03 och det 27 våningar höga kontorshuset Sthlm 01. I det direkta närområdet har Skanska tidigare byggt cirka 400 bostäder, kajer, gator och bussgarage.

Sthlm 02 placeras längs med Hammarby Allé och kommer att inrymma café och andra servicefunktioner på gatuplanet. I byggnaden, som totalt kommer att omfatta 14 500 kvadratmeter uthyrningsbar yta, ryms även en tunnelbaneuppgång. Projektet kommer att LEED-certifieras med ambitionen att uppnå klassificeringsnivå Guld.

Byggnadsarbetet inleds under maj 2021 och kontorshuset planeras att stå klart under det fjärde kvartalet 2023.

ANNONS

Annons

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.