SGBC i samarbete för hållbart byggande i norra Sverige

SGBC i samarbete för hållbart byggande i norra Sverige

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Sweden Green Building Council och Nätverket för hållbart byggande och förvaltande i kallt klimat inleder samarbete i Norrland.

Nätverket för hållbart byggande och förvaltande i kallt klimat bildades 2009 av en rad företag, organisationer och myndigheter. Idag består det av omkring 60 medlemmar som tillsammans ska bygga upp kunskap i byggbranschen om hållbart byggande. Visionen är att Umeåregionen ska vara världsledande inom området innan 2020.

Målet med den gemensamma satsningen med SGBC är att få till fler aktiviteter och nätverksmöten, där medlemmar från båda aktörerna kan mötas och utbyta erfarenheter om hållbarhetsfrågor specifika för norrländska förutsättningar och behov. Nätverket har sitt säte i Umeå och på sikt kommer verksamheten att täcka hela norra Sverige.

– Nu startar vi på allvar nätverket SGBC Norr med ett möte i Umeå. Vi har tidigare nätverk i Syd och Väst. Dessa nätverk ger ökad möjlighet för medlemmar och andra att diskutera hållbart byggande och certifiering, säger Bengt Wånggren, VD på Sweden Green Building Council.

Annons

– Att samarbeta med SGBC förbättrar våra möjligheter att verka i norra Sverige samtidigt som det ger oss i nätverket ännu bättre möjligheter att utbyta erfarenheter med nationella och internationella partners, säger Mikael Berglund, ordförande i nätverket för hållbart byggande och förvaltade i kallt klimat.

Den 21 april hålls det första gemensamma mötet på Storforum 2016 i Umeå där representanter från offentlig förvaltning och näringsliv möts för en heldag om hållbart byggande.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.