Rockwool prisas för elektrifiering av stenullsfabrik

Rockwool prisas för elektrifiering av stenullsfabrik

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Under klimatkonferenser Zero tilldelades isoleringstillverkaren Rockwool “Näringslivets klimatpris” i Norge 2019. Utmärkelsen fick företaget för elektrifieringen av stenullsfabriken i Moss.

Anläggningen förväntas minska de direkta Co2-utsläppen med 80 procent och minskar eget avfall till deponi med 95 procent.

– Att årets vinnare är en industriell aktör inom byggbranschen är mycket glädjande. Både inom industrin och inom byggbranschen står vi inför stora utmaningar med att finna mer hållbara produktionstekniker. Här tar ROCKWOOL ledningen, säger Marius Holm, chef för miljöstiftelsen ZERO i ett pressmeddelande från Zero.

Priset delades ut under klimatkonferensen den 6 november i Oslo. Syftet med utmärkelsen är att uppmuntra klimatvänlig innovation i norska företag och att uppmärksamma företag som ligger i framkant. Alla nominerade företag måste enligt kriterierna ha lanserat eller implementerat verkliga innovationer inom sitt område. Det kan röra sig om tekniska innovationer eller affärsmodeller som är drivkrafter för klimatvänliga lösningar eller annan klimatvänlig omvandling. Resultatet måste vara betydande utsläppsminskningar eller bidrag till introduktion av lågutsläppsteknologi.

– Hållbarhet är kärnan i vår affärsmodell, och vi är mycket stolta över att få detta pris i ett så framstående och klimatmedvetet land som Norge. Med vår nya teknologi på plats kommer vi att kunna möta en växande efterfrågan på marknaden för cirkulära byggnadsmaterial med låga koldioxidutsläpp. Vi tackar ZERO-organisationen för att ha erkänt våra insatser, och naturligtvis också ENOVA för stödet till pilotprojektet på Moss-fabriken, säger Rockwools CEO Jens Birgersson.

Rockwools CEO Jens Birgersson tar emot priset på konferensen. Foto: Alexander Eriksson / ZERO

Sponsrat innehåll från Rockwool
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.