ANNONS
Rikshem och Veidekke Bostad bildar gemensamt bolag

Rikshem och Veidekke Bostad bildar gemensamt bolag

annons
ANNONS

Rikshem och Veidekke Bostad startar nu ett gemensamt bolag för förvärv och utveckling av ägande- och bostadsrätter.

– Både Veidekke och Rikshem vill driva på bostadsdebatten för att hitta lösningar på den rådande bostadsbristen och med vår gemensamma satsning vill vi öka bostadsbyggandet. Redan i år säljstartar vi vårt första gemensamma projekt, säger Per-Martin Eriksson, VD på Veidekke Bostad.

I år släpps de första bostäderna till försäljning, i bolagets projektportfölj finns än så länge runt 150 bostäder i Stockholmsområdet som kommer att säljstartas innan årets slut. Bolaget har även planer på ytterligare cirka 170 bostäder i tillväxtkommuner. Försäljningen kommer att skötas av Veidekke Bostad medan ambitionen är att Veidekke ska producera alla bostäder.

– Sverige har enorm bostadsbrist. Då behövs nya vägar för att snabbt kunna få fram och genomföra nya bostadsprojekt. Genom att kombinera Rikshems och Veidekkes styrkor mobiliserar vi nu för att gemensamt bygga 2 000 bostäder, säger Ilija Batljan, vice vd och chef för affärsutveckling på Rikshem.

 

Per-Martin Eriksson, VD på Veidekke Bostad, och Ilija Batljan, vice vd och chef för affärsutveckling på Rikshem. Foto: Rikshem/Veidekke

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.