Riksbyggens miljöchef blir ny hållbarhetschef

Riksbyggens miljöchef blir ny hållbarhetschef

ANNONS

Annons

Karolina Brick, miljöchef på Riksbyggen, blir från och med 2 juni bolagets nya hållbarhetschef. Ökat fokus på klimatomställningen, gröna åtgärder inom det befintliga bostadsbeståndet och social hållbarhet är några av de frågor som Karolina Brick vill driva extra mycket i sin nya roll.

Karolina Brick är utbildad civilingenjör och teknologie licentiat från Kungliga Tekniska Högskolan, KTH. Tidigare har hon arbetat som miljökonsult på Grontmij och som miljöspecialist på Postnord. Hon har varit på Riksbyggen i snart åtta år med tidigare roller som hållbarhetsspecialist och nu senast miljöchef. Karolina Brick efterträder hållbarhetschef Therese Berg som går vidare till en ny tjänst på Uppsalahem.

– Det ska bli både spännande och roligt att axla jobbet som hållbarhetschef på Riksbyggen. Riksbyggen har en tydlig strategi att ligga i täten när det gäller hållbar utveckling, både inom nyproduktion av bostäder och fastighetsförvaltning, säger hon.

– Takten i klimatomställningen måste öka om Sverige och världen ska klara klimatmålen och Riksbyggen har ett stort ansvar att driva på utvecklingen. Jag vill bland annat öka fokus på livscykelperspektivet för att lyfta frågor kring exempelvis byggnadsmaterialens klimatpåverkan och ökad resurseffektivitet.

 

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.