Riksbyggens expert blir politisk sakkunnig hos bostadsministern

Riksbyggens expert blir politisk sakkunnig hos bostadsministern

annons

Den 22 mars började Cattis Carlén, bostadspolitisk expert på Riksbyggen, som politisk sakkunnig hos finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund på Finansdepartementet.

Förutom rollen som bostadspolitisk expert har hon bland annat arbetat som markstrateg på företaget.

– Det ska bli otroligt spännande att få arbeta med bostadspolitiskt reformarbete under ledning av Per Bolund. Med de erfarenheter jag har med mig från Riksbyggen och tidigare arbetsplatser kan jag bidra med viktiga insikter och kunskap i frågorna, säger Cattis Carlén.

Hon har även kommenterat den nya tjänsten på sitt twitterkonto: “Det ska bli väldigt roligt att anta nya utmaningar och jag känner mig ödmjuk inför kommande uppdrag. Jag kommer att sakna Riksbyggen men ser mycket fram emot att få arbeta med Per Bolund framöver,” skriver hon.

Cattis Carlén har arbetat på Riksbyggen sedan 2013 då hon anställdes som projektledare för att driva Bopinion. Bopinion var ett fristående nätverk för påverkansarbete i samhällsbyggnads- och bostadsfrågor ur ett unga vuxna perspektiv. 2015 började hon arbeta som konceptutvecklare med fokus på unga vuxna och som markstrateg på Riksbyggens affärsområde Bostad. Sedan den 1 september 2017 har Cattis Carlén varit bostadspolitisk expert på Riksbyggen.

– Cattis Carlén har gjort många betydande insatser för Riksbyggen som opinionsbildare och bostadspolitisk expert, särskilt när det gäller frågor kring unga vuxnas situation på bostadsmarknaden. Cattis har även bidragit till att utveckla affärsmässigt hållbara lösningar som konceptutvecklare av bostäder riktade till unga vuxna. Jag önskar henne stort lycka till på nya jobbet, säger Mårten Lilja, vice vd Riksbyggen och chef för affärsområde Bostad.

Foto: Kari Kohvakka

Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar

Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla sorters påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.