Riksbyggen vinner markanvisning för stadsradhus

Riksbyggen vinner markanvisning för stadsradhus

ANNONS

Annons

Riksbyggen har markanvisats tio stadsradhus i Aspudden. Stadsradhusen är en del av den kommande byggnationen vid Blommensbergsvägen om drygt 200 nya bostäder, där Riksbyggen kommer att bygga drygt hälften av dessa.

Cirka 215 bostäder planeras längs med Blommensbergsvägen, Hövdingagatan och Erik Segersälls väg och förslaget är ute för samråd sommaren 2021. Preliminärt kan byggstart ske 2025 för stadsradhus med efterföljande lamellhusbebyggelse. Husen ska knyta an till den befintliga bebyggelsen i Aspudden. Av Riksbyggens drygt 100 bostadsrättslägenheter kommer cirka 40 bostäder att bli Bonum Seniorboende, Riksbyggens koncept för seniorbostadsrätter.

Riksbyggen planerar för yteffektiva stadsradhus och lägenheter med bostadsrättsform, byggda för att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

– På Riksbyggen är vi mycket glada över markanvisningen. Stadsradhusen blir ett mycket bra komplement till de övriga bostäderna som planeras att bli både hyres- och bostadsrätter. Det finns en stor efterfrågan på större bostäder i området och det ska bli mycket spännande att utveckla projektet, säger Mikael Olsson, projektchef på Riksbyggen.

Sponsrat innehåll från Cembrit

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.