Riksbyggen vinner markanvisning för radhus

Riksbyggen vinner markanvisning för radhus

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Riksbyggen har vunnit en markanvisning för 48 bostadsrätter i Laröd, Helsingborg. Det kommer att bli bostäder för flera olika målgrupper och byggs bland annat som radhus i ett och två plan.

– I Laröd vill Riksbyggen skapa ett unikt och innovativt projekt där naturvärden, mänsklig arkitektur och platser för gemenskap förenas med smarta lösningar för mobilitet, cirkulär ekonomi, ekosystemtjänster och grönt boende, säger Theodor Alexandris, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad.

Bostäderna byggs för flera olika målgrupper och med hög hållbarhetsprofil, skriver bolaget, till exempel blir det både solceller och gröna tak. Stor vikt har också lagts vid att skapa rum för gemenskap och kommande husen ska smälta in i naturen.

– Radhusen, som byggs i både ett och två plan, har barnfamiljer som en tydlig målgrupp. Lägenheterna passar utmärkt även för äldre person och vi hoppas få en bra mix bland de boende och en ökad social hållbarhet. Tillsammans kan både unga och gamla mötas på den gemensamma gården, säger Kristin van der Reep, sälj- och marknadsansvarig Riksbyggen Bostad.

Den kommande bostadsrättsföreningen kommer att bestå av flera bostadstyper. Huskropparna går från 1-3 våningar och består av både radhus, i ett och två plan, och en trevåningsdel med lägenheter. Husen kommer att placeras så att ett torg för lek, grönska och gemensamma aktiviteter skapas i mitten. I en mobilitetshubb bildas ett nav för projektets mobilitetslösningar. I hubben ska det finnas material för cykelvård. Alla boende kommer att få ett förladdat kollektivtrafikkort för att uppmuntra till färre bilresor och fler tåg- och bussresor. I mobilitetsparken kan man ladda både bilar och cyklar med lokalt producerad el från takens solceller.

 

Sponsrat innehåll från Rockwool
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.