Riksbyggen byggstartar 120 hyresrätter i Västerås

Riksbyggen byggstartar 120 hyresrätter i Västerås

ANNONS

Annons

I augusti startar Riksbyggen byggandet av 120 hyresrätter i Råby i Västerås.Husen kommer att byggas för att certifieras enligt Miljöbyggnad silver med solpaneler på taken för produktion av egen el.

I planerna finns även införande av bilpool för att underlätta en vardag utan egenägd bil samt förberedelse för laddplatser av elbilar.

– Riksbyggen fortsätter sin offensiva plan med en hög byggtakt trots den pågående coronapandemin. Det är därför mycket glädjande att vi nu kan starta byggandet av fler hyresrätter i Västerås i ett projekt med stort fokus på hållbarhetsfrågorna, säger Johanna Frelin, vd för Riksbyggen.

Avtal med HMB Construction

De ny bostäderna byggs i kvarteret Kornknarren, ett område som utvecklas av Riksbyggen i samarbete med Hemsö. Inom ramarna för projektet kommer även ombyggnad/förlängning av befintlig lokalgata och gång- och cykelbanor att göras. Inflyttningen i de 120 hyresrätterna kommer att ske i tre etapper med en planerad start i juni 2022 och beräknas avslutas i november samma år. Riksbyggen har tecknat avtal med entreprenören HMB Construction AB för genomförande av projektet.

ANNONS

Annons

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.