Riksbyggen bygger kooperativa hyresrätter för unga vuxna

Riksbyggen bygger kooperativa hyresrätter för unga vuxna

Annons

Riksbyggen har tecknat samverkansavtal med Erlandsson Bygg AB om entreprenaden för projektet Lindholmshamnen i Göteborg där 250 kooperativa hyresrätter för unga vuxna planeras.

Enligt Hyresgästföreningen är 213 000 unga vuxna ofrivilligt hemmaboende. I Göteborg, där Riksbyggen nu ska uppföra 250 kooperativa hyresrätter, är siffran 24 100 enligt statistik från 2017.

Bostäderna i Lindholmshamnen byggs för personer som är mellan 18-30 år. Bostäderna ska enligt Riksbyggen upplåtas med kooperativa hyresrätt med låga insatser, som gör att lägenheterna kan efterfrågas även av unga vuxna.

Inför planeringen av de nya bostäderna har Riksbyggen fört en dialog med unga personer om projektets utformning med syftet att få ta del  av deras tankar kring hur de vill bo i framtiden och vad de tänker om kooperativ hyresrätt som upplåtelseform.

– Dialogen har gett många insikter, till exempel vilka lägenhetsstorlekar som är mest intressanta och hur många bostäder som kan ingå i en och samma förening utan att den enskilde ska känna att de tappar eget inflytande och ansvar, säger Pierre Strömbäck, projektledare på Riksbyggen, i en kommentar.

Illustration:Riksbyggen

 

 

Annons

Relaterade artiklar

Leave A Comment