Regin satsar på forskningscenter för smart klimatstyrning

Regin satsar på forskningscenter för smart klimatstyrning

ANNONS

Annons

I sommar läggs grunden till ett nytt innovationscenter för automationsteknik och digitalisering. Här ska Regins FoU-avdelning ta fram green-tech lösningar för smart klimatstyrning i fastigheter.

Svenskägda AB Regin är ett globalt företag som utvecklar lösningar för klimatstyrning och optimal resursanvändning i byggnader. Företaget har kontor i 15 länder med huvudkontor i Kållered, Göteborg.

Den 1 juni flyttar koncernens centrala FoU-avdelning från Landskrona till Lund. Det nya innovationscentret etableras på Ideon Science Park, en samlingspunkt för utveckling av life-science, programmering / IoT, telekommunikation, energi och smarta material.

– Automationsbranschen genomgår just nu flera transformationer som kräver avancerade lösningar där flera tekniker ska samspela. Lund är ett internationellt affärs- och innovationscentrum för högteknologiska företag. I kombination med närheten till Lunds universitet, ett av Sveriges högsta rankade lärosäten, ger detta oss perfekta förutsättningar för att accelerera innovation och tillväxt, säger Gunnar Åberg, Chief Technology Officer på AB Regin.

Foto: Billy Lindberg

ANNONS

Annons
Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.