Platzer köper kontorsprojekt av NCC

Foto: Tomorrow

Platzer köper kontorsprojekt av NCC

ANNONS

Annons

Platzer har förvärvat fastigheten MIMO i Mölndals innerstad från NCC. Bedömt fastighetsvärde är drygt 1,5 miljarder kronor.

Projektet MIMO omfattas av en befintlig byggnad samt en nyproducerad del. Här uppförs nu två kontorsbyggnader med 18 respektive 11 våningar, som kommer att byggas ihop med den befintliga byggnaden. Den totala bruttoareaytan är cirka 40 000 kvm, varav uthyrningsbar yta uppgår till 32 000 kvm. Byggnaden kommer att hållbarhetscertifieras enligt BREEAM nivå Excellent.

– Utvecklingstakten i Mölndals innerstad tillsammans med det stationsnära läget och knutpunkten för kollektivtrafik vid Mölndals bro gör att förvärvet av MIMO är helt i linje med vår strategi att långsiktigt äga och utveckla kommersiella fastigheter i attraktiva lägen. Vår plan är att fortsätta växa och aktivt bidra till områdesutveckling i Mölndals innerstad på samma sätt som vi gör i andra expansiva knutpunkter som till exempel Gamlestaden, säger P-G Persson, vd på Platzer.

– Både NCC och Platzer är starka aktörer i Västsverige och det är extra roligt att få fortsätta utveckla Mölndals stadskärna som vi båda ser potentialen i. Mimo utgör den sista pusselbiten i NCC:s utveckling av Mölndal och vi ser fram emot att kunna lämna över stafettpinnen för områdets fortsatta utveckling till Platzer när projektet är färdigställt, säger Joachim Holmberg, affärsområdeschef NCC Property Development.

Tillträde av fastigheten sker när projektet är färdigställt, vilket beräknas till andra halvåret 2024.

Sponsrat innehåll från Soltech

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.