Peab lanserar koncept för färdigprojekterade flerbostadshus

Peab lanserar koncept för färdigprojekterade flerbostadshus

ANNONS

Annons

Peab lanserar ett nytt koncept för färdigprojekterade flerbostadshus, där alla steg fram till byggstart är förberedda och processen fram till nyckelfärdig bostad effektiviserad.

Utifrån husets grundarkitektur kan utformningen varieras och kombineras enligt bolagets koncept NärBo.

 Med förarbete och projektering klart från start där det ”blanka pappret” redan är ifyllt och komplett så blir affären både enkel och effektiv, berättar Stefan Danielsson, affärsområdeschef Peab.

Genom konceptet inkluderas flera hållbarhetsaspekter, menar Peab; ett färdigt paket för att uppnå maximal energibonus med 56 % av Boverkets energikrav på energiförbrukning, 79% bostadsyta (BOA) av huskroppens bruttoyta (BTA) för hållbar resursanvändning och tillvaratagande av lokala resurser. Svanenmärkning av bostäderna och användning av ECO-Betong ska också vara en del av NärBo.

Först ut i en kommande serie av modeller är lamellhuset NärBo – Lamell. Det är en så kallad femspännare, vilket betyder att det är fem lägenheter kring ett trapphus som inkluderar allt ifrån enrumslägenheter upp till fyrarumslägenheter. Lamell är projekterat med BIM och digitala processer, berättar Martin Klaesson, affärsutvecklare Peab.

BIM-modellen stödjer både automatiserad mängdberäkning och energi- samt dagsljussimuleringar samt tillhandahåller väsentlig information om husets byggdelar och installationssystem och uppbyggnad.

Foto: Arkitema

ANNONS

Annons

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.