Peab får skoluppdrag i Löddeköpinge

Peab får skoluppdrag i Löddeköpinge

ANNONS

Annons

Peab har fått uppdraget att bygga en skola i Löddeköpinge, Kävlinge Kommun, till en kontraktsumma som uppgår till 290 miljoner kronor.

Skolan, för årskurs F-9, ska byggas i den nordöstra delen av Löddeköpinge och byggnationen avser fyra huskroppar, som är ihopkopplade med förbindelsegångar. Det är tre skolbyggnader för 630 elever och två idrottshallar som tillsammans blir en yta på 13 000 kvadratmeter. Samtliga byggnader kommer att uppfylla kraven för Miljöbyggnad silver. Byggnaderna planeras ha solceller på tak samt försörjas via geoanläggning.

– Det här projektet är en viktig framtidssatsning för invånarna i Löddeköpinge och vi är stolta över att få bidra med våra kunskaper. Skolan kommer att bli en mötesplats för såväl elever och personal som för föreningslivet, och kommer att bidra till människors hälsa och meningsfulla fritidsaktiviteter. Kort sagt är det här ett fint exempel på vårt närproducerade samhällsbygge, säger Bratislav Marjanovic, regionchef på Peab.

– Vi ser fram emot ett gott samarbete. Genom att investera i Löddeköpinge och Hofterup bidrar vi aktivt till kommunens tillväxt. Det är helt i linje med vår roll som den lokala samhällsbyggaren där vi skapar toppmoderna och inspirerande skolmiljöer som hjälper kommunen att attrahera nya invånare och den bästa kompetensen på skolorna, säger Mikael Strand, vd på beställaren KKL Fastigheter AB.

Byggstart sker under våren 2021 och entreprenaden beräknas vara färdigställd hösten 2023.

 

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.