Peab bygger studentbostäder på Campus Lappis

Peab bygger studentbostäder på Campus Lappis

ANNONS

Annons

Peab har fått i uppdrag av Stockholms Studentbostäder att bygga 182 studentbostäder på Lappkärsberget i nära anslutning till Stockholms universitet.

Det nya lamellhuset är den andra etappen av utbyggandet av studentbostadsområdet Lappkärrsberget. I höstas invigdes de första av 800 nya lägenheter och nu startar alltså etapp två, som består av ett hus och en förskola. Huset kommer att bli nio våningar inklusive källarplanet som även kommer att ge plats åt café och komplementbyggnader såsom cykelförråd. Genom färdigställande av huset kommer också en gemensam utemiljö bildas för bebyggelsen.

– Vi är mycket glada för det fortsatta förtroendet att få bygga vidare på Campus Lappis och bidra till utvecklingen av studentbostadsområdet. Att få vara del av samhällsbyggandet och skapa trivsamt boende för studenterna känns betydelsefullt, säger Lars Enroth, regionchef Peab.

Sveriges största studentbostadsområde

Byggnaden ska certifieras enligt Miljöbyggnad silver. Fasaden utförs i tegel med samma stil som de fyra punkthusen i etapp ett som Peab snart ska överlämna till Stockholms Studentbostäder. Nybygget bidrar till att Campus Lappis får totalt över 3000 bostäder, vilket gör det till Sveriges största studentbostadsområde.

– Genomförandet av etapp två kommer sluta cirkeln av utveckling i den nordöstra delen av Lappkärrsberget. Nyproduktionen är en helt central del i att kunna utveckla området för att över tid lyfta hela området och skapa ett ännu mer attraktivt Campus Lappis. När denna del av Lappkärrsberget blir fullt utbyggd så har vi skapat 479 nya bostäder och är på väg mot vårt långsiktiga mål med 10000 bostäder i SSSBs bestånd, säger Ingrid Gyllfors, vd för Stockholms studentbostäder.

Produktionsstart är beräknad till tidig höst i år och inflyttning är planerad till juli 2023. Kontraktssumman uppgår till 225 miljoner kronor.

Illustration: Fidjeland och Partners

ANNONS

Annons

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.