”På Rätt Väg” – ett komplement till STARK Groups hållbarhetsrapport

”På Rätt Väg” – ett komplement till STARK Groups hållbarhetsrapport

ANNONS

Annons
Annons

Beijer Byggmaterial lanserar, för andra gången i ordningen, hållbarhetsrapporten – ”På Rätt Väg” som är ett komplement till STARK Groups hållbarhetsrapport och sträcker sig över vårt finansiella år 1 augusti 2021 – 31 juli 2022.

Beijer – På Rätt Väg är en hållbarhetssummering där Beijer presenterar mål tillsammans med aktuell status, samt case från verksamheten. Målen utgår från ett hållbarhetsperspektiv och rör inte bara miljöfrågor utan även hälsa & säkerhet, personalengagemang och jämställdhet. I summeringen presenterar Beijer att man under året, bland annat, examinerat ytterligare 24 hållbarhetsspecialister och tagit fram olika digitala hjälpmedel för att underlätta vid hållbart byggande. Dessutom är de vetenskapligt satta klimatmålen nu godkända av Science Based Targets Initiative (SBTi), vilket innebär att målen är i linje med Parisavtalet och 1,5 graders målet.

Hållbarhet som inkluderar

– Beijer – På Rätt Väg vänder sig främst till våra kunder, stora som små, som vill lära sig mer om vårt hållbarhetsarbete men även till våra egna medarbetare för att ge en överskådlig bild av vad vi åstadkommit. Vi är på rätt väg och stolta över de framsteg som vi gjort under året och hoppas att det inspirerar och synliggör hållbarhetsfrågan, säger Alexandra Rosenqvist, Miljö- & Hållbarhetschef, Beijer Byggmaterial.

Hållbarhetsarbetet på Beijer görs inte av några få enskilda individer. Det är ett arbete som inkluderar hela verksamheten och alla som är drivna i frågan har något att tillföra – stort som smått. Arbetet pågår hela tiden och runt om i landet där man jobbar inom sina områden och synkar samman med den centrala hållbarhetsavdelningen och ledningen som tar de stora besluten och samordnar arbetet.

– Vi ska jobba för att minska vår miljöpåverkan, men störst skillnad gör vi såklart genom att hjälpa våra kunder att bygga hållbart. Men att bygga hållbart kan vara komplicerat, krångligt och ibland är administrationen övermäktig. Vi jobbar för att göra det krångliga så enkelt som möjligt. Det ska vara enkelt att göra medvetna materialval och enkelt att dokumentera att man exempelvis lever upp till miljöcertifieringens krav eller att klimatberäkna sitt bygge. Vi bygger dom som bygger hållbart och det gör vi bland annat genom att krångligt blir enkelt, avslutar Alexandra Rosenqvist.

Sponsrat innehåll från Bauroc

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.