Nytt samarbete ska öka utbudet av energitjänster på Gotland

Nytt samarbete ska öka utbudet av energitjänster på Gotland

Riksbyggen och Energibyrån startar ett samarbete med syfte att öka utbudet av olika energitjänster på Gotland. Bland annat handlar det om energideklarationer och energioptimering av fastigheter.

– En viktig uppgift för Riksbyggen är att hjälpa våra kunder, både bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare, att bli mer hållbara. Ett utökat utbud av energitjänster är en viktig del i det arbetet, säger Per Ekdahl, marknadsområdeschef på Riksbyggens fastighetsförvaltning på Gotland.

Riksbyggen förvaltar cirka 3 800 lägenheter utöver kommersiella kunder på Gotland. Några exempel på fastigheter som Riksbyggen förvaltar på uppdrag är Lantmännen i Visby, Hemse och Slite samt äldreboendet, Attendo Terra Nova. Verksamhet finns övervägande i Visby men även i Slite, Roma, Hemse och Klintehamn.

Några av de energitjänster som Riksbyggen nu erbjuder är energideklaration och energioptimering. Tillsyn och skötsel av drifttekniker samt analys och optimering av energiingenjörer för att uppnå en långsiktig energibesparing. Denna tjänst bygger på att fastigheten har flera uppkopplade smarta funktioner.

– Det i sin tur gör att energiingenjörer kan hjälpa Riksbyggenkontor över hela landet med analys och optimering oberoende av var man arbetar, säger Per Ekdahl.

Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar

Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla sorters påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.