Nytt nummer av Hållbart byggande ute nu!

Nytt nummer av Hållbart byggande ute nu!

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Nu landar snart ett färskt nummer av Hållbart byggande hos våra prenumeranter.

I detta nummer får vi veta mer om Svante Axelsson, nationell samordnare för Fossilfritt Sverige och en av motorerna i det arbete som just nu pågår för att bygg- och anläggningssektorn ska bli fossilfria eller klimatneutrala före 2045.

Vi får även lära oss mer om årets Pritzkerprisvinnare Balkrishna Doshi, som varit yrkesverksam i över 60 år som professor, arkitekt, stadsplanerare och lärare. Hans arbete har haft stor betydelse för den riktning arkitekturen tagit, både i Indien och internationellt och han har kanske gjort ett extra starkt avtryck med sina projekt inom så kallad low-cost housing.

I en artikel om Gotland får vi lära oss mer om öns hållbarhetsutmaningar och hur de anpassar sig till ett förändrat klimat och i detta nummers I fokus-artikel undersöker vi möjligheterna till återvinning av byggmaterial.

Forskaren och hållbarhetsexperten Susanna Elfors skriver om vad som krävs för att våra städer ska bli mer hållbara och resilienta. Vi lär oss mer om isolering av lågenergihus, om landets första system som kombinerar solhybridpaneler med bergvärmepumpar och årets vinnare av Stora Inneklimatpriset. Vi tar också reda på vad som krävs för att det giftfria byggandet ska öka, och vi lyfter som vanligt fram exempel på viktiga byggstenar i det hållbara byggandet.

Trevlig läsning!

Prenumerera på Hållbart Byggande

 

 

Sponsrat innehåll från Rockwool
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.