Nytt nummer av Hållbart byggande ute nu!

Nytt nummer av Hållbart byggande ute nu!

Nu landar snart ett färskt nummer av Hållbart byggande hos våra prenumeranter.

I detta nummer får vi veta mer om Svante Axelsson, nationell samordnare för Fossilfritt Sverige och en av motorerna i det arbete som just nu pågår för att bygg- och anläggningssektorn ska bli fossilfria eller klimatneutrala före 2045.

Vi får även lära oss mer om årets Pritzkerprisvinnare Balkrishna Doshi, som varit yrkesverksam i över 60 år som professor, arkitekt, stadsplanerare och lärare. Hans arbete har haft stor betydelse för den riktning arkitekturen tagit, både i Indien och internationellt och han har kanske gjort ett extra starkt avtryck med sina projekt inom så kallad low-cost housing.

I en artikel om Gotland får vi lära oss mer om öns hållbarhetsutmaningar och hur de anpassar sig till ett förändrat klimat och i detta nummers I fokus-artikel undersöker vi möjligheterna till återvinning av byggmaterial.

Forskaren och hållbarhetsexperten Susanna Elfors skriver om vad som krävs för att våra städer ska bli mer hållbara och resilienta. Vi lär oss mer om isolering av lågenergihus, om landets första system som kombinerar solhybridpaneler med bergvärmepumpar och årets vinnare av Stora Inneklimatpriset. Vi tar också reda på vad som krävs för att det giftfria byggandet ska öka, och vi lyfter som vanligt fram exempel på viktiga byggstenar i det hållbara byggandet.

Trevlig läsning!

Prenumerera på Hållbart Byggande

 

 

Annons
Annons

Relaterade artiklar

Leave A Comment