ANNONS
Nytt center ska verka för en mer hållbar finansmarknad

Nytt center ska verka för en mer hållbar finansmarknad

annons
ANNONS

Regeringen har tillsammans med Stockholm Environment Institute och Handelshögskolan i Stockholm lanserat Stockholm Sustainable Finance Centre. Ett center som genom forskning, utbildning och kunskapsspridning ska verka för en mer hållbar finansmarknad både i Sverige och internationellt.

Regeringen satsar 17 miljoner kronor under tre år för att utveckla forskning, utbildning och dialog mellan relevanta aktörer om hur en hållbar finansmarknad kan skapas. Forskningen inriktas på att förstå vilka faktorer som gör en hållbar ekonomi framgångsrik och rekommendationer för finansinstitut och beslutsfattare kommer att utvecklas.

– I dag finns ett stort intresse från många investerare att bidra till en bättre planet. Det nya intresset skapar en rad nya frågeställningar och utmaningar för det finansiella systemet. Detta är ett spännande och aktivt forskningsområde som nu får välbehövlig finansiering, säger Bo Becker, professor på institutionen för finansiell ekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm.

Om två veckor, den 15 december, kommer även regeringens utredning för att främja marknaden för gröna obligationer att presenteras. Gröna obligationer ger företag möjlighet att till bättre villkor låna upp pengar till projekt med miljöprofil.

Foto: Stockholm Environment Institute

 

Sponsrat innehåll från KONE
ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.