Nytt branschinitiativ tar sikte på hälsosammare inomhusmiljöer

Nytt branschinitiativ tar sikte på hälsosammare inomhusmiljöer

ANNONS

Annons

Healthy Indoors Alliance är ett gemensamt initiativ med syfte att förbättra människors hälsa, produktivitet och välbefinnande i kommersiella och offentliga byggnader och bostadshus.

Bakom initiativet står fyra bolag inom ventilation, inomhusklimatkontroll, belysning, luftfuktighet och filtrering. Det är Camfil, Condair, Fagerhult och Swegon som nu har gått samman och bildat Healthy Indoors Alliance.

– Trots de omfattande vetenskapliga bevis som finns, upplever vi att företag och konsumenter vet väldigt lite om hur oerhört stor inverkan inomhusklimatet har på vår hälsa och produktivitet, säger Silvia Petroni, Head of Strategic Marketing, Condair Group.

Företagen vänder sig till allmänheten, fastighetsägare, branschfolk, specialister, till forskningsvärlden och till statliga institutioner och myndigheter i syfte att utbilda, informera och öka medvetenheten.

– Med tanke på att allt fler drabbas av allergier och andra hälsoproblem som beror på sin inomhusmiljö, tyckte vi att det var dags att förklara och visa hur enkelt det är att komma till rätta med problemen, säger Mikael Börjesson, Competence Director på Swegon Group.

Sponsrat innehåll från Soltech

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.