Autodemontering AB har mer än 40 års erfarenhet av att förvandla uttjänta bilar, husbilar, husvagnar och släp till fullt fungerande kvalitetskomponenter, som sen kan användas till reservdelar vid service och renovering. Som för så många företag i demonteringsbranschen har miljöaspekten i verksamheten kommit att spela en allt större roll. För Autodemontering tar man ett större och bredare grepp genom att bland annat använda sig av solpaneler och certifiering i såväl kvalitetsledning enligt ISO 9001 som miljöledning i enlighet med ISO 14001.
“Återvinning av bildelar som affärsidé har bara vinnare. Det är lönsamt för oss, det sparar pengar för de kunder som väljer återvunnet framför nyproducerat. Och, inte minst viktigt, det hjälper till att göra bil- och bildelsindustrin mer miljövänlig. För oss har dessa tre faktorer alltid varit lika viktiga, egentligen helt beroende av varandra, för att vår verksamhet ska fungera riktigt bra. Därför känns det både logiskt och spännande att nästa steg blir in i Autocircsfären, där vi både kan bidra med vår specialkompetens och få arbeta med nya kollegor som delar samma värderingar som vi.”
– Tommy Johansson, VD Autodemontering TT AB
Ökar fokus på hållbarhet
Genom förvärv av företag inom bildelsindustrin arbetar Autocirc för att bygga en cirkulär affärsmodell. Genom denna ska tillgång till, och användning av, återvunna bildelar öka. Detta leder i sin tur till att minska behovet av nyproducerade delar, något som bidrar till bildelsindustri som är mer hållbar.
“Kvalitets- och miljöfilososfi är viktigt när vi söker företag att förvärva. Utöver detta strävar vi också efter att bygga ett företag med bred kompetens, både när det gäller själva återvinningen av delar och hela vägen till att återintroducera delarna på marknaden. Autodemontering TT AB passar utmärkt in på dessa kriterier, då de delar vår ambition gällande miljö och kvalitet, samtidigt som de tillför specialistkompetens till företagssfären.”
– Johan Livered, VD på Autocirc
Om Autocirc AB
Autocirc AB förser bilindustrin med återanvända och renoverade bildelar. Företaget är navet i en cirkulär affärsmodell där dotterbolagen samverkar för att öka återanvändning och livslängd på begagnade delar. Bolaget omsätter 1300 MSEK och har 564 anställda.