Ny webbutbildning om gröna hyresavtal

ANNONS

Annons

Nu har Energimyndigheten tagit fram en webbutbildning för alla som vill lära sig mer om gröna hyresavtal.

Genom att skriva gröna hyresavtal finns det enligt Energimyndigheten möjlighet att som fastighetsägare eller hyresgäst minska energianvändningen och miljöpåverkan i lokaler och fastigheter.

– Vi tror att det finns ett behov att kunna utveckla lokalhyreskontrakt som ska gynna energibesparingar och uppmuntra till miljövettiga åtgärder, säger Liv Balkmar, biträdande projektledare på Energimyndigheten, i ett pressmeddelande.

Ett grönt hyresavtal ska tydliggöra vilka åtgärder som hyresgäst och hyresvärd kommit överens om för ett medvetet hållbarhetsarbete som båda vinner på. Avtalet beskriver vad som är hyresgästens ansvar, vad som är fastighetsägarens ansvar och vad som är ett gemensamt ansvar.

– Många verksamheter vill komma vidare i sitt hållbarhetsarbete. Då är gröna hyresavtal ett sätt för hyresvärd och hyresgäst att samarbeta på ett energi- och klimatmedvetet sätt som även är bra för affärerna, säger Liv Balkmar.

Utbildningen är framtagen i samarbete med Fastighetsägarna.

Foto: iStock

En kommentar

  1. Läsvärt | Fastighetsteknik
    2018-04-02 at 16:24 Svara

    […] Ny webbutbildning om gröna hyresavtal Nu har Energimyndigheten tagit fram en webbutbildning för alla som vill lära sig mer om gröna hyresavtal. Genom att skriva gröna hyresavtal finns det enligt Energimyndigheten möjlighet att som fastighetsägare eller hyresgäst minska energianvändningen och miljöpåverkan i lokaler och fastigheter. […]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.