ANNONS
Ny sporthall öppnar i Huddinge

Ny sporthall öppnar i Huddinge

annons
ANNONS

Den 5 september invigs Glömstahallen, en nybyggd, fullstor sporthall för skolidrotten och föreningsidrotten i Huddinge.

Hallen har projekterats av Huddinge Samhällsfastigheter och är certifierad som miljöbyggnad silver totalt och med nivån guld för den låga energianvändningen.

– Vi har arbetat med hallen under en längre period och är stolta över resultatet. Det känns mycket roligt att vi tillsammans med kommunen nu kan erbjuda en fullstor idrottshall i området. En rolig detalj i sammanhanget är att vi anlitat graffitikonstnärer för att smycka ut en stödmur vid sjuspelsplanen med ett motiv som baseras på Glömstaskolans elevers framtidsvisioner, säger Torbjörn Wallin, projektutvecklare på Huddinge Samhällsfastigheter.

Samtidigt invigs även löparbanor och en spontanidrottsyta med fjärde generationens konstgräs.

– Vi testar nu fjärde generationens konstgräs, vilket blir en klar vinst för miljön då gummigranulat inte behöver användas som fyllnadsmaterial, säger Linda Örneblad, chef för idrott och anläggning i Huddinge kommun.

Foto: Mikael Jeppe

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.