Ny solcellsanläggning invigd på Castellums fastighet i Västberga

Ny solcellsanläggning invigd på Castellums fastighet i Västberga

Den nyinvigda solcellsanläggningen i Solelstaden Västberga, installerad på fastighetsbolaget Castellums fastighet, kommer att producera en fjärdedel av husets elförbrukning.

Solelstaden Västberga startade för två år sedan och har som ambition att göra Västberga till den soleltätaste stadsdelen i Stockholm år 2020. När initiativet drogs igång i slutet av 2017 fanns det 100 kilowatt solel i Västberga. Med installationen på Castellums fastighet är siffran för stadsdelen nu 578 kilowatt.

Stockholms stad ska vara fossilbränslefritt år 2040, och då ska även tio procent av vår elförbrukning komma från solel. För att nå det målet måste vår installationstakt mångdubblas, och gå från idag installerade producerade tre gigwattimmar till 70 gigawattimmar. Detta kräver ett målinriktat arbete från flera håll. Solelstaden Västberga är ett utmärkt initiativ som driver på den utvecklingen, säger Katarina Luhr, Klimat- och miljöborgarråd (MP) Stockholm stad, som invigde solcellsanläggningen.

Solcellsanläggningen som installerats på Västbervägen 25 har en installerad effekt om 127 kilowatt och består av 462 solcellsmoduler. Anläggningen kommer att producera solel motsvarande 25 procent av fastighetens elförbrukning.

– Det här är vår första anläggning i Stockholm och vi kommer att fortsätta att investera i solel. Våra beräkningar visar att anläggningen på Västbergavägen kommer producera solel motsvarande 25 procent av fastighetens elförbrukning, en konkret insats för miljön, säger Robert Carlsson, Hållbarhetsansvarig på Castellum.

Solelstaden drivs av Solkompaniet som också har sitt huvudkontor i Västberga.

Annons
Annons

Relaterade artiklar

Leave A Comment