Ny innovationshub ska öka kunskapen om inneklimat

Ny innovationshub ska öka kunskapen om inneklimat

ANNONS

Annons

Lindab startar en ny anläggning för forskning och utveckling i Helsingborg. På Lindab Innovation Hub ska nya tekniker och affärsmodeller utforskas, hubben ska även erbjuda en startup-miljö för företag i branschen.

Lindab Innovation Hub öppnar officiellt under våren 2019. Innovationshubben drivs som en fristående organisation och leds av Nicklas Friberg – Head of Lindab Innovation Hub. Teamet har i uppdrag att utforska nya tekniker och affärsmodeller inom inneklimat. Den nya kunskapen ska spridas inte bara inom Lindab, utan till hela branschen.

Innovationshubbens team består av personer med specialkompetenser inom innovation, konceptutveckling och inomhusklimat. Genom att tillämpa nya koncept och kunddata ska de utmana befintliga attityder och presentera nya insikter. Målet är att arkitekter, fastighetsägare och fastighetsutvecklare ska få mer och fördjupad kunskap om inomhusluftens betydelse för människors välbefinnande.

Innovationshubben ska även erbjuda en startup-miljö för företag i branschen, som kan utveckla nya produkter och tjänster inom inomhusklimat till alla typer av byggnader.

– Vi ser en stor potential i att utnyttja moderna teknologier till att kunna visualisera och monitorera inomhusklimatet och på så sätt göra det mer relevant och synligt, med tydligt värde för alla. Tack vare vår investering i innovationshubben sänder vi en tydlig signal om att vi förbereder oss för framtiden, säger Ola Ringdahl, CEO Lindab Group.

Ola Ringdahl. Foto: Lindab

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.