Ny chef för innovation och forskning på Svenskt Trä

Foto: Hans E Andersson

Ny chef för innovation och forskning på Svenskt Trä

ANNONS

Annons

Tomas Alsmarker tillträdde nyligen som chef för innovation och forskning på branschorganisationen Svenskt Trä.

Thomas Alsmarkers tidigare roller innefattar såväl vice vd med ansvar för forskning och utveckling på Tyréns, vd för Nyréns Arkitektkontor samt en tidigare adjungerad professur i träbyggnadskonst vid Linnéuniversitetet i Växjö. Han efterträder Björn Källander, tidigare chef för forskning och standardisering på Svenskt Trä. Björn Källander kommer även fortsättningsvis att hjälpa Svenskt Trä med några specifika forskningsfrågor som konsult.  

-Det känns fantastiskt att få möjligheten att tillsammans med alla engagerade och kunniga medarbetare på Svenskt Trä, och Sveriges Träbyggnadskansli, kunna bidra till ett klimatpositivt samhällsbyggande med trä som bärande kärna i allt fler sammanhang och tillämpningar, säger Tomas Alsmarker. 

Tomas Alsmarker blir huvudansvarig för att hålla ihop Svenskt Träs forsknings- och utbildningssatsningar och kommer även att driva ett antal innovationsprojekt med fokus på träbyggande inom ramen för verksamheten på Sveriges Träbyggnadskansli.

 

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.