Ny antikorruptionspolicy ska motverka mutor i golvbranschen

Ny antikorruptionspolicy ska motverka mutor i golvbranschen

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Branschorganisationen Golvbranschen, GBR, upprättar en företagsspecifik antikorruptionspolicy. De nya riktlinjerna ska ge vägledning för hur anslutna företag till Golvbranschen ska förebygga och hantera eventuella fall av korruption.

Den nya antikorruptionspolicyn har tagits fram med utgångspunkt från näringslivsorganisationen Institutet Mot Mutor (IMM) och deras näringslivskod ”Kod om gåvor, belöningar och andra förmåner i näringslivet”. Förhoppningen är att den nya policyn ska motverka förekomsten av mutor och andra otillbörliga förmåner i branschen.

– I byggbranschen har det historiskt funnits mycket problem med mutor och detta vill Golvbranschen vara med och förebygga. Vi ser denna antikorruptionspolicy som ett steg i rätt riktning till att fortsätta utveckla Golvbranschens företag och även ta ett större grepp kring hållbarhetsfrågan och vårt sociala ansvar, berättar Johan Aspelin, vd för Golvbranschen.

Samtliga auktoriserade golvföretag (entreprenörer) och de leverantörer som auktoriserar sig ska tillämpa policyn. Företagen ska redogöra för vad som gäller enligt lagstiftning, samt var de drar gränsen för otillbörlig påverkan. Det ska också framgå hur företagen arbetar förebyggande och hur man ska hantera eventuella uppkomna fall av korruption.

– Vi tror att engagemang och tydliga regler är effektivt mot mutor och korruption och vi hoppas att våra företag ökar sin medvetenhet och lättare kan identifiera risksituationer och vidtar korrekt åtgärder. Vi vill verka för en sund konkurrens i byggbranschen med tydliga avtal och seriösa aktörer, säger Johan Aspelin.

Sponsrat innehåll från Swisspearl
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.