Nu startar Skanska bygget av ESS Campus

Nu startar Skanska bygget av ESS Campus

Annons

ESS Campus kommer att förläggas intill den stora forskningsanläggningen European Spallation Source (ESS) som Skanska bygger i Lund.

Campus-området omfattar totalt cirka 40 000 kvadratmeter markyta där tre byggnader med en bruttoyta på 20 000 kvadratmeter ska uppföras. Skanska har tillsammans med ESS under året arbetat med förberedelser för projektet som nu kommer att byggstartas i december.

– ESS Campus blir anläggningens ansikte utåt och vi ser fram emot att fullborda arbetet med denna viktiga anläggning för Lund. Vi bygger för framtiden med högt ställda hållbarhetsmål. Målet är att miljöcertifiera kontorsbyggnaden enligt BREEAM, nivå Outstanding, vilket är den högsta nivån, säger Jörgen Christiansson, distriktschef Skanska Sverige.

ESS Campus ska stå färdigt vid utgången av 2020. ESS är en sameuropeisk forskningsanläggning som kommer att användas inom en rad forskningsområden, bland annat miljö, medicin, mat och material. Anläggningen är en så kallad neutronkälla där forskare från hela världen ska kunna studera framtidens material för att förstå hur de är uppbyggda och fungerar.

Illustration: Henning Larsen Architects COBE SLA

Annons

Relaterade artiklar